Tratamente naturale pentru laringita
Laringita poate duce la voce ragusita sau pierderea completa a vocii din cauza iritarii corzilor vocale. Corzile vocale sunt in interiorul laringelui. Cand acestea functioneaza normal, se deschid si se inchid usor. Laringita inflameaza corzile vocale din cauza folosirii excesive sau pot fi afectate de o infectie virala, care duce la distorsiunea sunetelor si raguseala. De cele mai multe ori, simptomele laringitei se declanseaza rapid si dispar in doua saptamani. Laringita cronica dureaza mai mult de cateva saptamani si necesita tratament. Dificultatea de a vorbi, senzatia de arsura in gat si durerea sunt cele mai frecvente simptome ale laringitei cronice.
Tratamente naturale ale laringitei
Otet de mere
Otetul de mere este util deoarece echilibreaza nivelurile de acid stomacal. De asemenea, contine enzime si probiotice, care imbunatatesc capacitatea de a digera alimentele. Acest lucru va ajuta persoanele care au laringita din cauza refluxului de acid. Otetul de mere poate, de asemenea, sa lupte impotriva infectiilor; de fapt, utilizarea otetului pentru combaterea infectiilor si a altor afectiuni acute dateaza de la Hippocrates.
Amestecati 2 linguri de otet de mere intr-un pahar de apa si consumati amestecul de trei ori pe zi pentru a ajuta la vindecarea refluxului de acid care cauzeaza laringita. De asemenea, puteti combina otetul de mere cu mierea, un alt remediu pentru inflamatia corzilor vocale.
Ghimbir
Ghimbirul ajuta la calmarea membranelor inflamate ale laringelui. Se foloseste in medicina ayurvedica pentru a incalzi corpul si a elimina toxinele din organism. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile de curatare a sistemul limfatic si are capacitatea de a scadea inflamatia si durerea – unele dintre cele mai frecvente simptome ale laringitei.
Pentru a ameliora simptomele laringitei, amestecati ghimbir brut cu suc natural, folositi praf de ghimbir in supa sau beti o ceasca de ceai de ghimbir de 2-3 ori pe zi.
Usturoiul
Usturoiul are proprietati antibacteriene si antivirale, ajutand la eliminarea bacteriilor si a virusilor care duc la inflamatie si infectie. Usturoiul actioneaza ca un expectorant natural, ajutand la slabirea mucusului. Consumati usturoi crut sau fiert, adaugati-l la supa, tocana, salata sau sos. De asemenea, puteti manca zilnic cate 1 – 2 catei de usturoi crud – combinati-l cu miere neprelucrata daca nu va place gustul.