Uimitoarele efecte medicinale ale florilor de salcam

Florile de salcam sunt o adevarata binecuvantare pentru simtul olfactiv. Atunci cand infloresc salcamii, gospodinele le aduna florile pentru a le folosi sub diferite forme si la diverse preparate. Sunt retete ce includ florile de salcam precum celebrele gogosi pregatite cu aceste inflorescente. Sunt si retete medicinale ce includ florile de salcam. Ceaiul este cel mai usor de preparat, din flori uscate, pentru a preveni si a trata diferite afectiuni. Florile se mai folosesc si sub forma de pulbere, tinctura sau vin.

Florile de salcam contin tanini, uleiuri esentiale, substante flavonoide, o adevarata binecuvantare pentru organism.

In durerile abdominale, in gastritele hiperacide si in ulcerul duodenal, tratamentul cu flori de salcam se va dovedi un excelent adjuvant al tratamentului alopat. Florile de salcam reduc stresul, actioneaza asupra sistemului nervos central, fiind totodata si un excelent pansament gastric. O cana de ceai de floare de salcam bauta cu o ora inainte de culcare actioneaza asupra sistemului nervos. Consumata in mod regulat sau nu, floarea de salcam calmeaza tusea, are un efect sedativ, linisteste in stari de nervozitate si iritabilitate, trateaza ulcerul gastric si duodenal. Este un excelent tratament si in caz de insomnii, epuizare fizica si intelectuala, tulburari de vaz, memorie si apetit.

Se pot inlocui bauturile racoritoare cu apa din flori de salcam, ce se prepara din flori uscate, lasate la macerat minim opt ore in apa curata, plata. La nivel extern, florile de salcam au diferite proprietati terapeutice. Zdrobite si aplicate pe locul afectat de arsuri, florile de salcam grabesc vindecarea. Totodata, baile de sezut cu infuzie de flori de salcam au efecte antimicotice excelente.

La copii, florile de salcam au un efect benefic in diareea acida, in varsaturi de lapte, in agitatie, pot fi consumate fara probleme la orice varsta. Tratamentele bolilor digestive sau nervoase includ adesea flori de salcam, preparatele avand un gust foarte bun si aromat.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.