Parintii au un rol esential in educarea copiilor pentru a avea o igiena orala corecta, in afara de medicii stomatologi, chiar daca este vorba despre cei care sunt cei mai calificati in medicina pediatrica de la cabinetul de implant dentar Bucuresti sau de la cabinetul de stomatologie sector 6.

          Daca va doriti ca cei mici sa aiba o igiena orala perfecta, atunci pasii de baza consta in marcarea si statornicirea unei rutine corespunzatoare de baza pentru ca cei mici sa aiba o dantura perfecta, chiar si la maturitate.

De la periajul zilnic, la o alimentatie corecta, copiii au nevoie de un ghidaj matern pentru primii ani de viata, pentru a invata motivatia care sta la baza unei proceduri corecte pentru a avea o dantura perfecta. De asemenea, este foarte important sa va educati copiii sa isi conduca singuri aceasta rutina incepand cu varsta de 4 ani, cel putin. Si de fiecare data cand copilul a terminat periajul de rutina, parintii ar trebui sa inspecteze zonele care sunt mai greu accesibile, pentru a vedea daca periajul a fost executat in mod corespunzator. Eforturile de a verifica periajul corect tine de responsabilitatea fiecarui parinte, daca acesta este constient de datoria morala pe care o are fata de copii sai, de a le transmite educatia necesara pentru ca acestia sa creasca sanatosi si responsabili.

De aceea, de indata ce primii dinti apar la cei mici, parintii sunt datori sa inceapa sa creeze rutina spalatului pe dinti in fiecare seara, pentru a se asigura de sanatatea orala corecta a acestora.