Vestimentatia femeii la birou – sub ce eticheta este caracterizata?
Nu putine sunt reprezentantele sexului frumos care lucreza la birou. Din ce in ce mai multe femei au un job ce implica munca la birou, un job in domeniu contabilitate, avocatura, secretariat, notariat, content writing, programare IT, traduceri sau orice alt domeniu.
Dezbaterile cu privire la recomandrile pentru vestimentatia office sunt din ce in ce mai agresive si de actualitate in randul specialistilor, iar reperzentantele sexului frumos nu stiu ce sa mai creada in acest sens. Femeile incep sa se indeparteze de clasicele combinatii de costum negru si camasa alba, aducand un aer fashion si urban.
Aspectul si imaginea femeii la birou ii influenteaza cariera
Ca si femei de cariera, reprezenantele sexului frumos trebuie sa tina cont de anumite reguli si de etichete. Vestimentatia la birou ii influenteaza acesteia cariera, ascensiunea, interactiunea cu clientii sau cu colegii de birou, dar si cu sefii.
Vestimentatia este o metoda nonverbala de a arata clientilor, colegilor si colaboratorilor ca sunt respectati. Astfel, este important ca femeia de cariera care lucreaza la birou sa tina cont de urmatoarele etichete:
- biroul este un spatiu al decentei si al bunului gust, iar femeile trebuie sa respecte aceasta eticheta, alegand rochii sarafan, fuste creion, bluze sau camasi lejere din materiale vaporoase;
- lungimea fustei este recomandat sa fie deasupra genunchilor, dar nu mai scurta de 4 cm deasupra genunchilor;
- se recomanda purtarea unui dres opc, nu de culoarea piciorului;
- pantalonii denim pot fi inclusi in tinuta office, dar sa nu fie taiati, sa nu aiba multe strasuri si sa fie asortati cu un accesoriu vestimentar office;
- hainele de birou nu trebuie sa fie prea decorate si accesorizate, in culori foarte tipatoare si extravagante;
- tocurile nu trebuie sa aiba o lungime mai mare de 6 sau 8 cm pentru tinutele de birou;
- parfumul trebuie sa fie piesa de rezistenta a tinutei vestimentare la birou, dar sa fie discret.