Case ieftine dar bune
Majoritatea celor care doresc să construiască o casă și încă nu au fost deturnați și demoralizați de costurile respectabile implicate în această aventură, încearcă diverse strategii pentru a obține un rezultat cât mai avantajos financiar, dar care, în același timp, să întrunească toate condițiile de fiabilitate și siguranță, adică, altfel spus, care să nu facă rabat de la calitate. Iată, în cele ce urmează, câteva soluții găsite de cei care au reușit această performanță: cum să construiești ieftin dar durabil.
Pentru case ieftine si construite bine intrati pe paladinresidence.ro
O casă mai mică și mai ieftină înseamnă o casă foarte atent gândită din faza de proiectare, atent organizată, multifuncțională și bine construită (altfel, compromisurile făcute în faza de construcție vor lovi puternic, cu efect de bumerang, mai târziu, bugetul, prin nenumărate reparații, retușuri, cârpeli). O casă ieftină trebuie gândită în așa fel încât să genereze, pe viitor, costuri minime de întreținere. Economiile la construire se fac din materiale, transport, echipa de constructori (manoperă). Dar asta nu înseamnă că trebuie să alegi ieftin și prost, ci doar să te informezi, să cauți, să alegi cea mai bună variantă la prețuri cât mai accesibile. Echipa de proiectare este, așadar, esențială pentru a găsi cele mai bune soluții. Împreună cu cei de la Paladin Residence www.paladinresidence.ro, care se ocupă, în special, de proiect imobiliar Corbeanca, poți iniția o colaborare pentru construcția personalizată a unei case Corbeanca, sau poți opta pentru un duplex Corbeanca.
Dimensiuni și compartimentare. O casă mică va fi, evident, mai puțin costisitoare decât una grandioasă. Totuși, pentru a amplifica spațiul util se poate opta pentru construcția pe verticală, în locul extinderii la sol. E de preferat, așadar, o casă cu amprentă mai mică la sol, dar cu două niveluri. Se face, astfel, economie, în acest caz, la fundație și acoperiș. Pentru a merge și mai departe, o casă cu mansardă este mai ieftină decât o casă cu etaj, deoarece scăpăm de un perete (plafonul), iar acoperișul va îndeplini un dublu rol: tavan și parte din pereți. Numărul de stâlpi de susținere, precum și numărul de grinzi de fundație influențează, la rândul lor, costul total al construcției. Casa poate fi proiectată în așa fel încât să necesite, prin urmare, un număr cât mai mic de stâlpi și grinzi. O economie suplimentară poate fi generată din reducerea acelor spații cu grad mic de exploatare și de utilitate, cum ar fi holurile sau zonele de tranzit din interiorul casei, precum și din optimizarea spațiului prin multipla utilizare și comasarea funcțiilor (livingul poate servi și ca loc de luat masa, de exemplu).
Nu în ultimul rând, nu trebuie uitată exploatarea, pentru amplificarea senzației de spațiu, a surselor de lumină: ferestre mari, spoturi luminoase, oglinzi care deschid, prin reflectare, spațiul.